fredag 18 februari 2011

SATUNGSVERSERNA "Den ocensurerade historien om ett nyblivet föräldrapars nedstigning i småbarnshelvetet"


"Hon var en känslig och lite orolig människa. Och snabb och stressig, en sån som alltid måste gå två meter före alla andra. Men väldigt, väldigt snäll.
Han var en tekniknörd som köpte en dator varje halvår och däremellan alla sorters produkter med ett "i" framför. För övrigt var han som ett stort barn som behövde uppmärksamhet etc"
Så beskriver författaren Kicki Edgren Nyborg paret som har huvudrollerna i Boken Satungsverserna.
Nej förresten, det finns två andra som nog har de verkliga huvudrollerna i denna historia, det är "köttbullen och kanelbullen" deras två små söner. De gör det som de är bäst på, att terrorisera sina föräldrar. Det forna härliga och coola paret som hade hur mycket tid som helst förvandlas sakta men säkert till två utslitna ständigt sömnbehövande zombies. Tid är det som de har minst av och de tappar bort sig själva och varandra i ett berg av blöjor, nappar och allmänt stök.
Man kan nog tycka att detta låter överdrivet negativt, men det är skrivet med en härlig svart humor och värme. Det är också fina illustrationer till varje kapitel, Kicki Edgren Nyborg är även illustratör och formgivare. Igenkänningsfaktorn är hög för småbarnsföräldrar och tröstar oss som också är jättetrötta och ledsna ibland vi är inte ensamma längre...
Det är bara sträckläsning som gäller. Det ända tråkiga med denna boken är att den är så kort, jag vill ha mer!
/Åsa

Här kan du hitta och beställa boken>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar