onsdag 4 augusti 2010

Rysligt spännande...




Lars Kepler... Alexander och Alexandra Coehlo Ahndoril...Inte många har undgått att höra dessa namn i alla möjliga sammanhang. Lars Kepler...pseudonymen...mysteriet som äntligen löstes.

Hypnotisören, den omskrivna kriminalromanen av pseudonymen Lars Kepler (Alexander och Alexandra Coehlo Ahndoril) utgavs 2009 och har sedan dess blivit läst av väldigt många människor. Hos mig hamnade den inte förrän nu i sommar. I en ödslig stuga i skogen med vinden pinande utanför läste jag Hypnotisören - och blev en aning hypnotiserad! Den var välskriven och fruktansvärt spännande, på ett sådant sätt att man bokstavligen sitter och biter på naglarna. Upprymd över detta kastade jag även mig över deras senaste Paganinikontraktet! Liksom den förra var den olidligt spännande och fri ifrån många av de schablonmässiga beskrivningar som gärna finns i vissa deckare. Är det spänning ni vill ha kan jag varmt rekommendera dessa!
Hypnotisören är den första boken i en tänkt serie på åtta delar.
En man blir mördad i ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba. Sedan återfinns hans fru och dotter ihjälhuggna i familjens hus. Sonen överlever dock, svårt skadad. Kriminalkommissarie Joona Linna inser att det finns ytterligare en syster kvar i livet någonstans. Då det verkar som mördaren vill utplåna hela familjen är det viktigt att hon hittas, innan mördaren gör det. Joona Linna tar kontakt med läkare Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera den skadade brodern för att ta reda på mer om mördaren. Bark som lovat att aldrig hypnotisera igen bryter sitt löfte och en kedja av händelser, otäcka händelser, tar sin början.
Paganinikontraktet är den andra fristående delen.
Generaldirektör Carl Palmcrona hittas hängd i sin våning. En ung kvinna hittas mördad på en fritidsbåt i Stockholms skärgård. Hon har bräckt vatten i lungorna, men inte på vare sig kroppen eller kläderna. Joona Linna som är en envis kriminalkommissarie och som med sin inutiativa förmåga ofta har rätt i sina beslut, känner att dessa två händelser är början på ett skrämmande förlopp. /Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar